vrijdag 29 november 2013

Webpad 200 jaar Koninkrijk


Vandaag is het webpad 200 jaar Koninkrijk online gegaan. Morgen, zaterdag 30 november gaan de feestelijke gebeurtenissen van start. Het begint met een naspel van de historische landing van de Prins van Oranje op het strand van Scheveningen, nu 200 jaar geleden.
Vanaf 30 november 2013 worden er in Nederland vijf nationale evenementen en één Caribisch evenement georganiseerd ter ere van de viering van ‘200 jaar Koninkrijk Nederland’. De festiviteiten zullen duren tot 2015, precies twee eeuwen na de officiële inhuldiging van Willem I tot Koning der Nederlanden op 21 september 1815.
Ko Allewijn maakte hier een uitvoerige en informatieve Yurls-pagina over.

Het webpad bestaat uit 9 gewone vragen/opdrachten, waarbij ik gebruik heb mogen maken van het onderwijsmateriaal van ProDemos. 
Verder zijn er 3 "doe-opdrachten" en 3 "plus-opdrachten". De laatste zijn bedoeld voor kinderen die iets meer aankunnen.
De laatste "plusopdracht" is trouwens uitstekend geschikt om kinderen in groepjes aan te laten werken.

Voor het webpad en de 3e plusopdracht zijn uiteraard weer antwoordbladen beschikbaar. Het complete pakket antwoordbladen bedraagt nu al 226 stuks. Omgerekend is dit nog geen 14 cent per antwoordblad.
De moeite waard dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten